Вълната от жестокост на нацистките групировки набира все по-голяма сили в Украйна.

Бездействието на властта я подпомага.


Ултрадясната организация  «Немезида» в своя  telegram-канал съобщава за поредната разправа над роми около спирката на метрото  «Академгородок» в Киев.

Радикалите не крият, че са използвали срещу жителите на лагерите взривни вещества и запалителна смес.

«Решихме да направим предупредителна визита на ромите, да ги «нагостим» с взрив и горещи подаръци», се казва в съобщението на неонацистката организация.

Радикалите публикуваха кратко видео за нападението, отбелязвайки, че пълната версия на безчинствата не могат да се публикуват, защото законът забранява това.

«За съжаление, поради проблеми с камерата нашите активисти ще «нагостят» циганите с подаръци от взрив. Но извън погледа на камерата ние успяхме да се вмъкнем в сърцето на лагера и да запалим няколко палатки, гощавайки негодниците с веселящ газ».

Ползвателите на интернет не оставиха без внимание поредния инцидент.

Журналистът Рита Бондар призова обществеността да попречи на престъпниците, ако това не бъде направено от властта. Тя подчерта още, че в такива лагери има много малки деца.

«В ефир виждаме отново новини от света на животните. Негодниците докладват, че са нападнали ромски лагер в гората около метрото. Съдейки по снимките, те са хвърляли Молотов и взривни вещества чрез пирони на пневматични патрони. За никого не е тайна, че в такива лагери има много малки деца. Е, какво, ще си стоим на задниците ли или има желаещи да се помогне на ромите поне да напишат жалба?», пише  Рита Бондар в своя Facebook.

По-рано лвовските неонацисти разгромиха лагер на роми в околностите на града.

Нито един от тези инциденти не предизвика нужната реакция на киевските власти.

Случващото се бива игнорирано от главата на МВР Арсен Аваков, чието ведомство е информирано за повече от седем подобни инциденти.

Но вчера СБУ предположи, че зад нападението над лагера в Лвов стои Русия.

видео: https://cdn.news-front.info/uploads/2018/06/t_video5298532850486739302.mp4?_=2

News Front

 

Тагове: ; ;