Националният отбор на Русия започна световния шампионат по футбол по-успешно от всеки друг отбор-стопанин в историята на турнира и успя «да покаже първокласен футбол» — но руснаците трудно ще успеят да се откъснат от дългата сянка на допинговия скандал, в който бе въвлечена страната им», пише  The Times.

Както се подчертава в британското издание, главният треньор на руснаците Станислав Черчесов и неговите колеги от треньорския щаб по време на състоялата се по-рано пресконференция преди днешния мач с Уругвай «раздразнено» реагираха на въпросите на журналистите по повод допинг-пробите на играчите, а също на молбите да обяснят по какъв начин руските футболисти «са успели да побеждават по-бързо, отколкото който и да е друг национален отбор».

Играчите от руския национален отбор Александър Головин, Александър Самедов и Юрий Газинский понастоящем заемат първата тройка в рейтинга на футболисти, пробягали най-голямо разстояние на мачовете на шампионата, подчертава The Times.

Не бива да се забравя и за «непонятното решение» за замяната на защитника Руслан Камболов във връзка с проблемите му в коляното през май.

«Ние играем в родината си, нас ни поддържа публиката.

Професионализмът и публиката са в основата на победата ни.», каза Черчесов на пресконференцията.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: https://www.thetimes.co.uk/article/world-cup-russias-320-drugs-tests-all-clean-x0qwnvvvq

 

Тагове: ; ; ; ; ;