Много хора в Италия в момента си задават въпроса:
«Тези там, в Брюксел, наистина ли са толкова далеко от нещата или само се правят?»

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини все по-остро поставя въпроса за бежанците, това се съобщава на сайта на немския телевизионен канал  N-TV.

Салвини беше възмутен, когато преди няколко дена се разпространи новината за това, че Берлин и Париж в извънредна среща миналата неделя са подготвили документ, съдържащ важни положения по миграционния въпрос.

Ако все пак всичко е решено, то премиерът Джузепе Конте няма смисъл да ходи до Брюксел, счита Салвини.

Но всъщност този нов опит «Италия за пореден път да бъде хваната за гърлото», само ще му помогне, отбелязва немския телевизионен канал.

В неделя в 75 общини в Италия ще се проведат избори, на които ще се противопоставят един на друг на първо място дясноцентристите и лявоцентристките кандидати.

Салвини оглавява враждебната към чужденците «Лига на севера» и се надява с помощта на резки призиви да привлече на своя страна избирателите на «Движението пет звезди».

Италианците не искат да бъдат «полезните идиоти» на Брюксел, а Салвини няма да отстъпи пред шанса да се възползва от тяхното недоволство и с готовност ще влезе в ролята на «европейския Тръмп», счита авторът на статията.

Затова представителите на умереното крило на социалдемократите бяха объркани в четвъртък, когато Макрон направи съвсем не дипломатичното сравнение, че популистите били чумата на века.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник:https://www.n-tv.de/politik/Italiener-wollen-keine-nuetzlichen-Idioten-sein-article20493984.html

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;