След другите страни Русия също заплаши САЩ, че ще предприеме мерки в отговор на въведените от Вашингтон тарифи върху импорта на стомана и алуминий — важен елемент от руския експорт, пише Bloomberg.
В частност, Москва предупреди Съединените Щати за това, че в скоро време ще последва същото по отношение на американските автомобили, внасяни в страната.
За тази ответна мярка съобщи министърът на икономическото развитие на Русия Максим Орешкин няколко дена след като правителството обяви за намерението си да въведе мита върху пътно-строителната техника от САЩ.
Както припомня Bloomberg, търговските партньори на Америка, такива като Европейския съюз и Китай, вече заявиха за въвеждането на мита в отговор на действията на американския президент Доналд Тръмп.
Русия оцени икономическите загуби от предприетите от САЩ мерки на  $538 млн.
По-рано през седмицата Министерството на икономическото развитие заяви, че ответните мерки на Москва ще засегнат американски стоки на сума не повече от
 $100 млн.
Както се очаква, окончателното решение за това, какви точни мита ще въведе Москва в отговор на действията на администрацията на Тръмп, ще стане известно в близко бъдеще, пише изданието.
Превод и редакция: Петя Паликрушева
Източник: https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-06-22/u-s-tariffs-draw-another-retaliation-threat-as-russia-joins-in

 

Тагове: ; ; ; ; ;