Израелският премиер Бенямин Нетаняху и престолонаследникът на Саудитска Арабия са провели тайни разговори в йорданската столица Аман, съобщава израелският вестник Maariv, цитиран от руската агенция Sputnik, цитирана от Фокус.
Срещата се е провела на фона на посещението в Аман на специалния съветник на американския президент Доналд Тръмп Джаред Кушнер.

По-рано друг израелски вестник Haaretz съобщи, че Нетаняху тайно се е срещнал с краля на Йордания Абдула II в Аман, където са обсъждали регионалното развитие и укрепването на двустранните икономически връзки.

През ноември 2017 г. израелският премиер Бенямин Нетаняху призна, че въпреки липсата на дипломатически отношения с Рияд, Тел Авив е имал «контакти» със Саудитска Арабия, за които е казал, че са били държани в тайна.
Същия месец началникът на щаба на отбраната на Израел Гади Айзенкот разкри, че страната му е готова да сподели разузнавателна информация с Рияд, за да «се изправи срещу Иран».

След като Рияд отхвърли обвиненията за укрепване на отношенията си с Тел Авив, саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман призна правата на Израел да съществува по-рано тази година.

Тагове: ; ; ;