24 юни 2018 — Нюз Фронт.

Колко са жертвите от нестихващите обстрели от срана на украинската армия в Донбас? Черната статистика продължава да расте.

От началото на текущата година в резултат на бойните действия от страна на украинските въоръжени сили в Донбас са загинали 3о души, а над 100 са получили ранения различна степен на тежест. Това съобщи първият заместник на директора на Специалната мониторингова мисия (СММ) на ОССЕ в Украйна Александър Хуг.

 

 

 

 

Хладнокръвните европейски експерти продължават да наричат мирното население на Донбас «сепаратисти». А украинската армия под командването на Порошенко продължава да обстрелва тези «сепаратисти» с мълчаливото съгласие на Европа

» За изминалата седмица са потвърдени 9 случая на граждански лица. От началото на текущата година в Донбас са ранен 109 души,  а 29 са загинали в резултат на обстрелите от страна на украинската армия».

 

Според данните на наблюдателите от Специалната мониторингова мисия на ОССЕ в Украйна са фиксирани около 9 000 нарушения по прекратяването на огъня в Донбас само за седмица.

 

» За изминалата седмица сме фиксирали приблизително около девет хиляди нарушения на режима по прекратяване на огъня. А от момента на започване на наблюдението, от септември 2015 година, регистрираните нарушения са  846 749 «- заяви Хуг.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;