На снимката: Руските генерали дават насоки на Сирийската арабска армия по повод предстоящата военна операция в Дераа, съобщиха от Сирийския център за мониторинг над ситуацията в страната.

Частите на сирийската армия нанесоха сериозно поражение на ИДИЛ южно от Хумеймя.

В резултат на военната операция, в която участвали части на “Хизбулла” и Националните сили за самоотбрана (NDF), силоваците освободиха районите на Бир Тейяр и Бир Ум Салабих.

След завземането и прочистването на тези територии войската и нейните сюзници окончателно разбиха отбраната на ИДИЛ в южната част на провинция Дейр ез-Зор и достигнаха границата на Ирак.

Тук те се срещнаха с иракските части “Хашд ал-Шааби”, които поздравиха сирийските военни с победата.

Частите на ВС на САР и проправителствените сили излязоха на източната част на т.нар. “зелена зона” в региона на Ат Танф, в който е разположена армията на САЩ и проамериканские бойци.

Резултатите от тази операция позволява да се затвори даденият район, за да не се допуснат в бъдеще периодични пробиви и атаки на джихадистите.

Освен това, сирийската армия успя да разшири територията около Хемейма и наносната станция Т-2, освобождавайки Кабт-Маунт, Тел Шадид, Абар Варак и Бир Ацан, в резултата на което е създадена обширна буферна зона, позволваща обезопасяването на тези обекти.

News Front

Части на сирийската армия преди офанзивата в Дераа

Тагове: ; ; ; ;