23 юни 2018-Нюз Фронт.

Украинският народен трибунал на заседание в Луганск призна заемащия незаконно  длъжността президент на Украйна Петро Порошенко за виновен в извършването на военни престъпления срещу населението на Донбас със задочна присъда на доживотен затвор.

Освен Порошенко, за виновни в изършването на военни престъпления бяха признати още Арсен Аваков, вътрешен министър на Украйна, секретарят по национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов, говорителят на Върховната Рада Андрей Параубий, министърът на Отбраната Степан Полторак и началникът на Генералният щаб на ВоеннитеСили на Украйна Виктор Муженко, бившият премиер Арсений Яйценюк и действащия началник на кабинета  Владимир Гройсман.

Всички с доживотни присъди.

 

 

» Всички материали по делото ще бъдат предадени на Върховният Съд на Украйна за изнасянето на окончателно и официално решение, в момента, в който в Украйна дойдат хора, които ще изпълняват Минските споразумения.»

 

Това вече е второ заседание на съда, припомняме, че първото заседание по делото за военните престъпления на режима на Порошенко се сетоя в Донецк в дните 26-27 март. В качеството на доказателства на вината на обвиняемите бяха представени материали събирани от 2014 година.

Важно е да се отбележи, че слушанията са провеждани в съответствие със законодателството на Украйна, и всички съдии са украински граждани.

 

Истината рано или късно побеждава. И винаги е необходимо да наричаме нещата с истинските им имена. Политическата кариера на Порошенко се превърна в най-кървавата съвременна страница за народа на Украйна. А онези, които не се съгласиха да станат жертва на възтродената фашистка идеология на незаконния режим на украинския олигарх, бранят правото си на живот и защитават земята си, възстановяват домовете си, по които същия този Порошенко стреля безжалостно използвайки млади момчета насила призвани в украинската армия.

Мълчанието на Европа по повода също може да се смята за престъпно. Защото, отделилите си територии, които западната преса нарича «самопровъзгласили се», «сепаратисти» и прочие, всъщност отстояват правото си на живот, което трябва да бъде гарантирано от Конституцията, а щом с идването на Порошенко по незаконен и антиконституционен начин, Украйна престава да бъде вече правова държава, то народът на ДНР и ЛНР имат право да защитят себе си, ако никой друг не го прави.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;