Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган нарече себе си и руския лидер Владимир Путин най-опитните политици в Генералната асамблея на ООН, отбелязвайки, че те имат много общо.

«Говорейки за опита: в Генералната асамблея на ООН има двама най-опитни политици — за други не си спомням, вероятно има такива, единият съм аз, а другият — Путин.

Защото ако съпоставим срока на управление като президент и като премиер, то и двамата сме на тези позиции от 15-16 години.

В резултат на това има резултати, има и неща, които предстои да се направят», заяви Ердоган в интервю за телерадиокомпания  TRT в навечерието на президентските и парламентарните избори в Турция, които ще се проведат в неделя.

Според турския лидер, между него и Путин, както между Турция и Русия, има добри отношения, което се е проявило, когато Анкара започнала операция «Маслинова клонка» в северна Сирия, а също по време на преговорите за сирийското регулиране в Астана и Сочи.

Мухарем Индже (от главната опозиционна Народно-републиканска партия), Селахатин Демирташ (от прокюрдската Партия за демокрация на народите), Мерал Акшенер (от Добрата партии), Темел Карамолаоглу (от Партията на щастието) и Догу Перинчек (от партия «Родина»).

Едновременно с президентските избори ще се проведат и парламентарни такива.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;