Властта на Майдана в Украйна с действията ще предизвика украинския народ да излезе на улицата и да отнесе малцинството, което диктува живота на болшинството от населението на страната.

«През 2004 година, също както през 2014 година, жизненото равнище на украинците беше достатъчно високо.

Мизерията в страната се случи три години след това», заяви украинският депутат и олигарх Виктор Балога, сравнявайки Украйна с другите източноевропески държави  в ефира на украинския телевизионен канал«NewsOne».

Украинските СМИ наричат депутата «собственикът на Закарпатието».

Според него, настоящото правителство на Украйна «прави всичко възможно, за да накара хората да излязат на социални протести».

Виктор Балога счита, че ако организираните маси се съберат с различните си искания още днес, то рано или късно «тези искания ще се превърнат в политически».

Т.нар. «собственик на Закарпатието» изразява опасенията си по повод това, че създаваната от киевската власт ситуация в Украйна ще доведе неминуемо до разпад на държавата.

«Намираме са на две стъпки от рухването на държавата. Началото бе сложено от украинското правителство», заяви народният депутат.

Следва да отбележим, че отчасти той е прав.

Настоящото ръководство на страната, дошло на власт по незаконен път, прави всичко възможно, за да разори страната.

Няма нищо изненадващо в това, че националните малцинства, живеещи в Украйна, има различни искания, защото киевската власт нарушава правата им.

Да вземем например «Закона за образованието».

Нормите за изучаване на националните езици в Украйна възмутиха дори европейските страни, включително Унгария.

Документът определя, че образователният процес може да се провежда в страната само на украински, езиците на националните малцинства ще се преподават в училищата само до пети клас.

Въпросът предизвика тревога в Румъния, Полша, България, Русия, Гърция и Молдова.

Съветът на Европа миналата година призна, че украинският закон е пречка за обучението на малцинствата на родния им език.

News front

 

Тагове: ; ; ;