Президентът на САЩ Доналд Тръмп се възползва от миграционния проблем в Европа, за да оправдае своята политика спрямо нелегалните, за целта той превърна Германия в «идеална мишена и боксова круша», пише  Die Welt

В понеделник Тръмп написа в своя  Twitter, че гражданите на Германия «са против своите лидери, докато в същото време миграционната криза разрушава и без това крехката берлинска коалиция».

Той заяви също, че престъпността в Германия «силно е нараснала» и разкритикува Европа за това, че тя «e пуснала при себе си милиони хора, които така силно и твърдо са променили нейната култура».

Както отбелязва Die Welt, обикновено президентът на САЩ прави такива изявления с вътрешнополитически цели, така той се опитва да убеди американците в обосноваността на своята миграционна политика.

Авторът на статията посочва, че Германия олицетворява много от това, срещу което застава Тръмп, включително проблема с дисбаланса в търговията и нежеланието на Берлин да отделя повече средства за отбрана.

Освен това, както пише Die Welt, Тръмп «има проблеми със силните жени», а Меркел е «хладнокръвен аналитик».

Веднага става ясно, че това е противопоставяне — задълго.

«Затова Германия трябва да се подготви за това, че в отношенията с Америка ще се появят още по-големи и непреодолими разногласия», завършва авторът.

В последните седмици в САЩ започна мащабна криза, която е следствие от миграционната политика на Вашингтон.

Заради политиката на «нулева търпимост», обявена през април, властите задължително задържат нелегално преминаващите границата семейства с деца, след което родителите биват изпращани в изолатори, а децата — в специални центрове за задържане, защото непълнолетните не подлежат на наказателна отговорност.

През май — началото на юни така бяха задържани над 2 хиляди деца.

Практиката на американските власти предизвика критика от страна на правозащитниците и международната общност.

Във вторник Тръмп подписа указ, отменящ практиката на разделяне на семействата на незаконните имигранти.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;