21 юни 2018-Нюз Фронт.

Украинският режим: Искаме в НАТО, а Унгария ни пречи заради закона за украинския език!

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов заяви, че Унгария създава пречки за Киев в провеждането на » евроатлантическа интеграция».

 

 

» За голямо съжаление, Унгария в последно време слага, даже бих казал не прът, а греди в колелата на нашата евроатлантическа интеграция. 

Но аз се надявам, че все пак комисията Украйна-НАТО на високо ниво ще бъде проведена. 

Политическите игри на Будапещ не трябва да вредят на сигурността на Европа»,- оплака се Турчинов пред журналисти от агенция  Интерфакс-Украина.

 

По негови думи, на срещата на върха заемащия длъжността президент на Украйна Петро Порошенко бил решително настроен за среща с ръководството на алианса.

По-рано пък, заместник министърът на външните работи на Украйна Елена Зеркал, заяви, че Киев едва ли ще може да си оправи отношенията с Унгария без посредничеството на САЩ.

Напомняме, че в Киев » обществени активисти» организираха протестна акция пред посолството на Унгария, която както обеща, че ще блокира всякакви инициативи на Украйна свързани с ЕС , заради въвеждането на скандалния закон за образованието нарушаващ правата на националните малцинства, и в частност, правото им да изучават в училище родния си език, си държи на думата и блокира Киев навсякъде.

 

Кадри от акцията може да видите тук.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;