БСП нямат реално истински, силен аргумент за вота на недоверие, просто припомнят за себе си. Това коментира пред медиите в Народното събрание председателят на ПГ «Обединени патриоти» Волен Сидеров, след като левицата внесе искането в парламента, предаде БТА.
Според него основният аргумент — хората нямат доверие в МВР, е ирационален, метафизичен.

В политиката трябват точни и ясни параметри, а в момента тези за престъпността не са в полза на БСП, а на сегашното управление, мотивира се Сидеров.
Той е категоричен, че вотът трябва да се отхвърли, защото като цяло страната, обществото нямат полза от промени, от падане на правителството. Нагласата на хората не е за радикална промяна, друг да дойде на власт, подчерта лидерът на «Атака».

Все пак според Сидеров МВР се нуждае от реформи, от промени в самия начин на работа. Той напомни, че в предизборните документи на «Обединени патриоти» е записано, че във всяко едно значително населено място, ако не постоянно, то трябва да има поне чувствително полицейско присъствие.

Това все още не е изпълнено, но е възможно, така смятал и вицепремиерът с ресор «Сигурност» Красимир Каракачанов.

Броят на личния състав, ресурсът на МВР дава възможност в населените места, застрашени от битова престъпност, да има чувствително полицейско присъствие, уточни Волен Сидеров.

Тагове: ; ; ; ; ; ;