20 юни 2018-Нюз Фронт.

Делегация от американски сенатори се стяга за посещение в руската столица. Американците планират на място да се запознаят с варианти за подобряването на отношенията между Русия и САЩ. Дали са на специална мисия и имат поставена задача е отделна тема, която е безпредметно да коментираме. Основното е, че не се изключва възможността след посещението на американските сенатори да последва среща между президентите на двете страни, която да се проведе в средата на юли, някъде из Европа.


Американските дипломати изразяват предпазлива надежда за възстановяване на контактите, които бяха рязко нарушени през 2014 година. За по-любознателните, можете да си сверите основни разтърсващи събития белязали 2014, за добиване на по-пълнокръвна картинка.

 

» Опознай Русия, за да я разбереш»

Трима сенатори от САЩ, гласували на президентските избори за Доналд Тръмп се стягат за Москва- Ричард Шелби от Алабама, Джон Никйли от щата Луйзияна и Джон Хувейн от Северна Дакота, трескаво приготвят амрикански куфари за руско пътешествие. 

И тримата, както се казва, са отявлени республиканци, заклети консерватори, единомишленици на действащия началник на Белия Дом. 

Политиците, които много трудно могат да бъдат заподозряни в какви да е симпатии към Русия, възнамеряват да прекосят океана към края на юни, за да може в началото на юли да са в Мосвка.

 

Изданието The Washintgton Post, което първо съобщи за въпросното пътуване на тримата уточнява важен момент:

за сега от Държавния Департамент на САЩ отказват да коментират целите, задачите и въобще детайли по предстоящато пътуване.

От Посолството на САЩ в Русия потвърдиха информацията за подготовката му и изразиха надежда, че възстановяването на междупарламентарния диалог ще «послужи за развиване на руско-американските връзки, и ще окаже позитивно въздействие на целия комплекс отношения».

Инициатор на американското пътуване в Русия, съдейки от съобщенията сред американски източници е посланикът на САЩ Джон Хатсман- също републиканец-консерватор, известен с критиката си по отношение на политиката на Кремъл.

Очаквайте продължение по темата и детайли около американското пътуване…

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;