Очакването на обществото е за пълен управленски мандат, коментира в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов внесения днес от БСП вот на недоверие към правителството заради провал в сектора на сигурността, съобщи БТА.

По думите му, политическите кризи винаги водят до отклоняване от поетите ангажименти по секторни политики и изпълнението на цялостната четиригодишна управленска програма заедно с «Обединени патриоти».

От ГЕРБ отчитат устойчивост в поведението на опозицията — вот на недоверие в началото на българското европредседателство и в края му.

Цветанов очаква парламентарният председател Цвета Караянчева да насрочи извънредно заседание другия вторник за дебатите, а самото гласуване да бъде в края на седмицата.

Той отбеляза, че въпреки някои слабости в отделни секторни политики, този вот е напълно неуместен, не кореспондира с очакванията на хората, но парламентарната група ще отговори аргументирано на тезите на опозицията в пленарната зала.

В МВР предприемат необходимите мерки за ограничаване на подобни гафове, като тези, посочени в мотивите на БСП, потърсена е и персонална отговорност от лицата, които упражняват контрол, посочи Цветан Цветанов.

Той не смята обаче, че към настоящия момент още кадрови промени ще решат политическите претенции на социалистите.

Тагове: ; ; ;