Според последното изследване на общественото мнение на социологическата агенция „Левада-център“, 51% от запитаните искат Владимир Путин да продължи да е президент и след 2024 година, а процентът на тези, които не искат това да се случва е 27%.

През август 2017 година 67% от запитаните са заявили, че искат да видят Путин президент и след изтичането на срока на неговите пълномощия през 2018 година.

През октомври 2012 година, половин година след президентските избори през същата година, само 34% са били „за“ нов мандат на държавния глава, пише електронното издание на руския вестник „Ведомости“, цитирано от Фокус.

Броят на тези, които искат широкомащабни промени в страната, според анкетата, е нараснало от 42 до 57% за една година.

Сред необходимите промени, съгласно данните от изследването, са тези, които се отнасят до повишаването на нивото на живота на руснаците.

При това, 30% от запитаните са на мнение, че промени в състава на правителството няма да доведат до решаване на съществуващите проблеми, а обратното смятат само 24%.

„Свършва ефектът от кримската мобилизация, въпреки че това повлия на президентската кампания и новото повишаване на подкрепата“, заяви директорът на „Левада-център“ Лев Гудков.

Но конфронтацията със Запада и санкциите позволяват да се поддържа безалтернативния курс на президента, продължава социологът.

Тагове: ; ; ;