18 юни 2018-Нюз Фронт.

Не малко хора се надяваха, че веднъж като излезе в оставка Барак Обама, ситуацията с глобалното проследяване и шпиономанията ще се оправи. Да, ама не.

Обама си тръгна, а нещата се затягат все повече и става все по-интересно. За тези, които разбират за какво иде реч, и за онези, които не просто получават заплати и си играят на журналистика, а вярват, че има смисъл в това което правят. Търпение, почваме с интересното. Ние сме от «онези». И пишем за такива, които разбират и не им е все едно. И четат между редовете.

 

 

Министерството за вътрешна сигурност на САЩ наскоро обяви намерението си, да състави списък на стотици журналисти, редактори, кореспонденти, блогери, боравещи със словото, перомани и прочие, в който списък да се събира всякаква информация за гореизброените- любима храна, семейно положение, хоби, работа, и всичко което можете да си представите. В най-добрите традиции на разузнаването.

 

Не е нужно да правим предположения защо. По-горе изяснихме предварително, че си пишем за тези, които знаят за какво става въпрос.

Така, че чувствайте се предупредени- ако можете да пишете грамотно, имате сайт, водите блог, или Facebook-страницата ви не е от най-скучните, то вие попадате в графата «оперативно интересни за САЩ».

А САЩ от своя страна, за целта открива цял един нов отдел, който ще се занимава именно с мониторинг на такива «оперативно интересни» пишещи.

 

В рамките на американския медиамониторинг, Вътрешната служба за сигурност на американците ще проследява повече от 290 хиляди новинарски ресурса, включително и Facebook акаунти на повече от 100 езика, включително арабски, китайски, руски, български, за мигновения им превод на английски, и филтър на ключови думи ( * особено такива като Русия, Путин, НАТО, мигранти- бел. ред).

Така че на печелившите честито. Да си знаете. А от къде ние знаем за американската хрумка- е един отделен въпрос, който и вие прекрасно разбирате, без да произнасяме отговора. Общо взето, в името на истината, нека бъдем внимателни и едновременно смели. Защото няма нищо по-силно от истината. И няма нищо по- достойно от нейното отстояване.

Сменяхте ли си скоро паролата? Сменете я.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;