Както съобщава френското издание  20 minutes, от Франция в Москва на световния шампионат по футбол ще пристигнат от 12 до 17 хиляди запалянковци.

«Вече много години говорим за Русия и много месеци се подготвяме за пътуването.

Просто изгаряме от нетърпение», споделя за изданието един от запалянковците на футблния клуб  «Дюнкерк».

Както отбелязва изданието, подготвяйки се за пътуване в Русия, запалянковците от Франция са били озадачени от въпросите за сигурността на стадионите и обстановката в Русия.

«Когато не знаем нещо, появяват се стереотипите. Не може да се каже, че в последно време говорят за Русия в позитивен аспект», признава президентът на асоциацията «Неудържимите французи», най-голямото обединение на запалянковци на френския национален отбор.

Но, според признанието на друг запалянко, болшинството съмнения са били разсеяни веднага след разговор с хора, които вече са били в Русия:
«Налице е усещането, че руснаците са щастливи да приемат при себе си хора от целия свят.

Путин иска да покаже своята държава в най-добрата й светлина, той контролира всичко».

Френските запалянковци вече имаха възможност да оценят мерките за сигурност, предприети на руските стадиони, по време на приятелския мач Русия-Франция, състоял се в Санкт Петербург през март тази година, пише изданието.

«Видях оборудването за контрол, агентите за сигурност бяха в каски.

Охранителите са разположени на всеки три метра.

Никой няма да поиска да спретне какво и да било в такава обстановка», споделя присъстващ на мача запалянко на френския национален отбор.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник:https://www.20minutes.fr/sport/coupe_du_monde_2018/2288879-20180614-coupe-monde-2018-hooliganisme-ambiance-goulag-quoi-attendent-supporters-francais-russie

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;