Таксиметров автомобил се вряза в пешеходци близо до Червения площад в Москва, седем души са ранени. Сред тях има мексикански граждани, предава Reuters, цитирана от Агенция «Фокус».

Московските власти са обявили, че при разпита шофьорът е отрекъл да е извършил деянието умишлено. Виновният водач е задържан. Шофьорската му книжка е издадена в Киргизстан, предимно мюсюлманска бивша съветска република.

Пострадалите мексикански граждани са били в Москва за Световното първенство по футбол, което се провежда в момента. В неделя предстои мач между Мексико и Германия в Москва.

Според агенция Интерфакс, цитирана от Reuters водачът на автомобила е бил употребил алкохол и според свидетели се е опитал да избяга от местопроизшествието. Здравните власти съобщават, че никой от хоспитализираните не е сериозно ранен.

Снимки в социалната мрежа Twitter показват многобройни автомобили и линейки от мястото на инцидента. Една от тях изобразява жълтото такси с откъсната броня, близо до паднал пътен знак.

За кратко улица «Илинка» близо до Червения площад, където е станало произшествието, бе блокирана, но вече отново е отворена за пешеходци.

Тагове: ; ; ; ;