Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира в своя Twitter снимката от срещата на G7 в Канада, която стана популярна, благодарение на изражението на лицата на лидерите на страните-участнички, както и заради положението на тялото им.

На снимката, която се превърна в хит в социалните мрежи, канцлерът на Германия Ангела Меркел гледа строго Тръмп, който стои на масата, скръствайки ръце.

Редом до Меркел са се струпали европейските лидери, а точно до американския президент е неговият съветник Джон Болтън.

Между тях стои премиерът на Япония Синдзо Абе.

От всички заснети на снимката политици само президентът на САЩ е седнал.

Почти всички останали са се надвесили над него.

«Имам отлични отношения с Ангела Меркел, но лъжливите СМИ показват само лошите снимки от преговорния процес (от които се подразбира гняв), където аз искам неща, които не е искал нито един друг президент на САЩ», написа американският лидер.

Това съобщение Тръмп съпроводи с други снимки от този момент на срещата, на които Меркел и премиерът на Канада Джъстин Трюдо се смеят.

По-късно главата на Белия дом публикува още няколко снимки от срещата на G7, на които той стиска ръката на президента на Франция Еманюел Макрон и на премиера на Великобритания Тереза Мей.

Срещата на G7 се проведе на 8-9 юни в Квебек.

В резултат на срещата бе съгласувано комюнике, първоначално Тръмп заяви, че са го съгласували всички страни, по-късно документът бе обнародван.

Но Тръмп, заминавайки за Сингапур на среща с лидера на КНДР Ким Чен Ун заяви, че САЩ няма да подкрепят този документ.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;