Според ръководителя на сирийска правозащитна организация Ахмад Казем специалните служби на САЩ подготвят провокация с използването на химическо оръжие в района Ат Танф, което според него цели окончателното скарване между кюрдите и сирийското правителство, предава РИА Новости, цитирана от Агенция «Фокус».

„Сега в Ат Танф се специалните служби на САЩ в координация с „Ислямска държава“ подготвят провокация, подобна на тази в град Дума от преди няколко месеца. И за инсценировка готвят кюрди – жени и деца“, заяви Казем.

Според него вероятността за провокация е много висока. „Това цели да сблъска кюрдите и сирийската армия и да се нанесе планиран отрано удар по Сирия“, убеден е той.

Напрежението последните рязко екалира след като САЩ обвини Русия и Сирия в използването на химическо оръжие в сирийския град Дума.

Множество коментартори и анализатори изразиха мнение, че това обвинение се хвърля, за да имат САЩ повод за война. Един вид, да ударят с ракети по Сирия, за да я спасят…, което се потвърди и от откритите заплахи на самият американски президент Доналд Тръмп, който в прав текст заплаши, че иска да нанася удари по Сирия. Абсурдно и цинично по американски.

В тази връзка, редакцията ни потърси за коментар д-р Молхам Газал,председател на Асоциацията на сирийската общност в град Варна, и заместник председател на Сирийците в България.

 

( Д-р Молхам Газал)

Д-р Газал изрази мнение, че обвиненията на САЩ са лъжа и целта им е да разрушат мира.

На къде отива цивилизацията? !
След като за по-вече от седем години САЩ и компания не успяха в Сирия чрез техните агенти, вече заплашат с военни действия, под лъжлив предлог срещу Сирия, където по молба на законното правителство на тази страна,се намират руски военнослужещи.

Д-р Молхам Газал като председател на Сирийската общност във Варна се обърна с призив към Запада, предупреждавайки, че при  продължаване на агресията, последтвията за всички ще бъдат много тежки.

Това може да доведе до най тежки последствия,
Призоваваме Запада да намали «ястребовата» риторика и да прекрати безразсъдните действия, които са опасност за сигурността в света.

Военните авантюри на Запада ние познаваме добре от Югославия,Ирак , Афганистан и Либия … .
Имаме поговорка : ако ни е страх от зайци, няма да сеем моркови.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;