Бойците от групировката “Джейш ал Исса”, част от “Свободната сирийска армия” и считаща се за “умерена”, за пореден път наруши режима на прекратяване на огъня, обстрелвайки градовете Хелфайя и Ал Сафсафия, намиращи се на север в провинция Хама.

В резултат на провокациите загинаха десетки мирни жители.

Командването на ВС на САР незабавно реагира на това нарушение.

Подраделенията на 11-та дивизия откриха ответен огън по позициите на джихадистите, разположени в района на градовете Ал Латамин и Кафр Зит.

След това се включи ВКС на Русия.

Руските военни изпратиха в района, в който се намираха метежниците, разузнавателен безпилотен самолет, който откри щаба на групировката, откъдето главатарите на “умерените” координираха всички нападения.

Към командния център на ислямисите бе изпратен щурмовият самолет Су-25 на сирийските ВВС, който излетя от военното летище в Хама.

След нанасянето на точен удар по щаба на “Джейш ал-Исса” атаките на противника спрели моментално.

На видеото: Руски военен изпраща дрон, за да помогне на Сирийската арабска армия срещу позициите на терористичната организация в Сирия, съобщиха наши източници от мястото на събитието.

Видеото е от източниците ни от мястото на събитието.

В резултат на въздушния удар на въздушния удар на коалицията, начело със САЩ, в сирийската провинция Хасеке загинаха 12 мирни жители..

СМИ: В результате авиаудара коалиции США в Сирии погибли 12 человек

  • За това съобщи  SANA, позовавайки се на източници.
  • Отбелязва се, че под ударите са попаднали жилища в селището Тел еш-Шаир.
  • По-рано се съобщи, че при удар на коалицията в Хасеке са загинали десет мирни жители.

News Front

Тагове: ; ;