12 юни 2018- Нюз Фронт.

Депутатът от Бундестага, говорител на фракцията «Леви» по правата на човека Жаклин Настич заяви, че комитетът по правата на човека в парламента на Германия игнорира масовите нарушния на човешките ‘права в Украйна.

 

» На нашите заседания сме готови да обсъждаме нарушенията на човешките права в Африка, Латинска Америка, но само не и  тези, които се случват в Украйна. 

Предложенията на фракцията да се обсъжда тази тема постояннно се отклоняват от управляващото мнозинство»,- заяви Жаклин Настич, по време на откриването на дискусията на кръгла маса « Правата на човека и свободата на словото  в Украйна», която се състоя на 11 юни в Берлин.

 

 

 

 

 

 

 

 

В берлинската конференция по покана на партия » Леви» участие взеха известните украински правозащитници 

Елена Бережная, Елена Бондаренко, журналистът Руслан Коцаба, директорът на медиахолдингът  «Вести Украина» Олга Семченко, екс-министърът на външните работи Леонид Кожара, немеският журналист Улрих Хайден, немски експерти и политолози.

 

 

» Днес за първи път в Германия се събраха на една работна маса украински и немски журналисти, които открито обсъждат ситуацията със свободата на словото в Украйна»,- заяви немският журналист Улрих Хайден.

( Улрих Хайден- немски журналист)

 

Според думите на немския журналист, всеки път когато в Украйна пребиват, арестуват или убиват журналисти, водещи несмски медии се правят, че нищо не се е случило и мълчат.

» Но затова пък на 30 май практически всички медии в Германия гръмнаха за «убийството» на журналиста Бабченко и обвинения в адрес на Русия, която била виновна в това «страшно престъпление. 

 

А такава бурна реакция и отзвук в немските медии Улрих си обяснява единствено с възможнистта отново да бъде обвинявана в нещо Русия.

 

» А къде бяха нашите немски медии, когато убиха Олеся Бузина, когато убиха Шеремет. Защо тогава мълчаха? Защо не протестираха когато националистите блокираха водещи украински телевизии?

Ако нещо подобно се беше случило в Русия, в нашите медии щеше да се тръби само за това, щеше да има небивал шум и истерия.

А мълчанието на немските медии сега е напълно обяснимо: нашите власти подкрепят киевския режим. И Порошенко и екипа му дойдоха на власт именно с тяхна помощ. 

И всичко това има ужасно негативни последствия за свободата на словото в Германия. След комедията «убийството» на Бабченко в нашите средства за масова информация цари паника, защото те ( немските журналисти) не знаеха как да реагират на провокацията, която Порошенко организира»- резюмира Улрих Хайден.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;