12 юни 2018- Нюз Фронт.

Идеята на САЩ за миротворческа мисия в Донбас изцяло ще разруши минските догговорености, заяви външният министър на Русия Сергей Лавров, като отбеляза, че по време на срещата на «нормандската четворка», вчера 11 юни в Берлин,се е обсъждал въпроса за мисия на ООН в Донбас.

 

 

» Руската позиция е пределно ясно, ние имаме предложение, което беше внесено още през септември миналата година в Съвета за Сигурност на ООН.

Обяснихме, че идеите предлагани от украинските колеги и американските представители, да превърнат тази миротворческа мисия в някаква военно-политическа комендататура, която да вземе под контрол цялата територия на провъзгласените републики Донецка и Луганска- и вече сама да решава, кого и как да избира, тотално разрушава минските договорености. 

И ми се струва, че гранцузите и немците разбират нашата лагика»- коментира пред журналисти Сергей Лавров,

 

Според думите на Лавров » украинските колеги настояват, именно на такъв подход ( миротворческа мисия на ООН в Донбас- бел.ред) , абсолютно противоречащ на минския комплекс мерки за урегулиране на конфликта»

» За пореден път им казахме: имаме на масата проект на резолюция, който преполага подкрепа от страна на ООН на тези действия, които предприема ОССЕ  в рамките на развитие и в съответствие с минските договорености.

Ако колегите имата някакви коментари към проекто-резолюцията, ние много ги молим да ги представят в някаква юридическа форма. До сега не сме получили нито едно предложение от тях, как да бъде изменен проекто-резолюцията.

Получаваме само от американските ни колеги някакви нови, абстрактни идеи, които даже не са фксирани на хартия»- отбеляза руският външен министър.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;