Военнослужащите от Канада трябва да върнат раниците и спалните си чували за по-нататъшно ползване в армията, защото не достига снабдяването, съобщава на сайта си телевизионният канал  CTV.

На 28 май всички военнослужещи от Канада получиха заповед, според която те трябва да върнат раниците и спалните си чували, за да може армията повторно да ги разпредели и да ги предостави на други войници — там, където те най-много са необходими.

Заповедта ще действа, докато дефицитът в екипировката не бъде преодолян.

Понастоящем заповедта не действа спрямо военните в мисиите, оперативните подразделения и силите за бързо реагиране, например 2-а Обединена оперативна група.

Заповедта засяга два вида раници, една от които за първи път е пусната в употреба през 1982 година, а също спрямо спалните чували.

Официалният представител на канадските въоръжени сили подполковник Андре Салюм сподели за телевизията, че преразпрпеделенинето на екипировката е необходимо заради «успешните инициативи по рекрутирането» и заради наличието на множество военнослужещи, които вече отдавна са се преместили на позиции, в които снаряжението от този тип не се употребява често.

«Това не е дефицит, а по-скоро вътрешно преразпределение сред канадските ВС», поясни представител от армията на Канада.

Новата заповед прехвърля оборудването към тези, които най-много се нуждаят от него, завършва изданието.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник:https://www.ctvnews.ca/canada/soldiers-ordered-to-return-sleeping-bags-rucksacks-due-to-shortfall-of-equipment-1.3961066

 

Тагове: ; ; ; ;