Президентът на САЩ Доналд Тръмп продължава традицията си на Туитър-дипломация: той отново подложи на критика премиера на Канада Джъстин Трюдо, а заедно с него и страните от ЕС, Тръмп публикува и снимка с премиера на Италия Джузепе Конте.

В публикацията си Тръмп се върна към темата за търговските мита с Канада, които вече станаха причина за изостряне на отношенията между двете страни.

«Справедлива търговия сега трябва да се нарича глупавата търговия, ако тя не е взаимна. Според Канада, те печелят почти 100 милиарда долара от търговията си със САЩ.

Данъкът на млечните продукти за САЩ е 270 %. А след това Джъстин Трюдо обижда САЩ, когато го призовават към отговор!», написа Тръмп.

Съдейки по всичко, Тръмп има предвид пресконференцията на Трюдо в събота след края на срещата на G7 в Канада, по време на която премиерът подложи на критика решението на САЩ да въведат мита за импорта на канадска стомана и алуминий. След това американският лидер дори написа в Туитър, че САЩ няма да подкрепят комюникето от срещата.

 

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;