Доналд Тръмп така активно вреди на отношенията на Америка със съюзниците, че Русия може да стои със скръстени ръце, твърди бившият посланик на САЩ в Москва Майкъл Макфол.

«Путин не трябва да прави нищо, за да разруши алианса и международните институции, съдействащи за сигурността и процъфтяването на Америка в продължение на последните десетилетия», пише Макфол в Туитър.

«Тръмп реално върши цялата работа на Путин», продължава Макфол.

Michael McFaul

@McFaul

Както отбелязва  Newsweek, на срещата на  G7 на Тръмп ще му се наложи да си има работа с «разсърдените» световни лидери.
По-рано Белият дом направи «съмнителна» стъпка, въвеждайки мита върху продукцията от Канада, Мексико и Европа, независимо от протестите на двамата «най-близки съюзници» и предупрежденията на сенаторите.
Според автора на статията, това решение явно доказва нежеланието на администрацията на Трмъп да изпълни обещанията на предишните президенти по отношение чуждестранните партньори на САЩ.
Изданието припомня, че преди срещата Тръмп се е скарал в Туитър с премиера на Канада, а също с президента на Франция, който заплашил американския си колега с «изолация».
Превод и редакция: Петя Паликрушева
Източник:http://www.newsweek.com/donald-trump-doing-putins-work-ruining-us-alliances-says-ex-envoy-moscow-966013

 

Тагове: ; ;