11 юни 2018- Нюз Фронт.

Само за изминалата седмица ВСУ е изстреляло два тона боеприпаси по ДНР. По данни на Представителството на ДНР в СЦКК, от 4 до 10 юни общата цифра на изстреляните по ДНР боеприпаси са 720 бойни единицжи, което прави два тона или 40 кутии.

 

Общо са фиксирани 48 нарушения на примирието от страна на ВСУ, а ранения са получили пет мирни жителя, пострадали са 29 жилищни сгради и 5 обекта на на инфраструктурата.

 

Днес, украинските бойци са обтсреляли Зайцево и Горловка, а също и село Червен Партиза разположено недалеч от Ясиновата, в резултат на обстрелиъе са пострадали къща и училище.

Припомняме, че именно днес предстои срещата на «нормандската четворка» по урегулирането на конфликтната ситуация в Източна Украйна, в която ще се срещнат външните министри на Русия, Украйна, Германия и Франция.

Последния път  преговорите в рамките на нормандския формат се състояха преди 16 месеца. Прекъсването беше свързано с изчакването на резултатите от парламентарните избори в Германия, президентските избори във Франция, а също и в Руската Федерация.

 

И докато Европа си затваря очите за постоянните обстрели от страна на Въоръжените сили на Украйна по мирното население на Донбас, младежите в Донецка Народна Република пуснах в ход свое послание към света  #ПриветИзДонецка и #ПриветИзДНР, за да предават с видео- разкази,как живеят хората в Донецк, за да бъдат чути и видяни онези хора, които искат просто мирно да живеят на земята си, да се радват на живота, а не да бъдат обстрелвани безжлалостно.

 


 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;