Сирийският държавен глава Башар Асад заяви, че колонизаторската лъжкиня  Тереза Мей е автор на химическата атака в Сирия.

«Тереза Мей е колонизаторска лъжкиня, която заедно със съюзниците на Британия удължиха войната в Сирия и организираха химическата атака в град Дума», заяви сирийският държавен глава.

В интервюто си сирийският президент заяви, че атаката с химическо оръжие в Дума на 7 април е била организирана чрез специална режисура в Източна Гута в Сирия.

Според съобщенията на спорната организация «Белите каски» и бунтовниците от «Джайш ал Ислам» (Мечът на исляма) сирийските военни са хвърляли бомби, съдържащи химическо оръжие от хеликоптери.

Но сирийският държавен глава Башар Асад твърди, че Обединеното кралство има роля в предполагаемата атака, за която се казва, че най-малко 40 души са били убити, за да се оправдаят въздушните удари.

Асад заяви: «Обединеното кралство публично подкрепи «Белите каски», които са клон на «Ал Кайда».

«Ние считаме, че «Белите каски са PR — каскадьор на Великобритания. Така че, да, определено това беше организирано от тях, в режисурата участва и Обединеното кралство», добави Асад.

Източник: https://www.express.co.uk/news/world/972034/Assad-Theresa-May-chemical-attack-USA-UK-France-Syria-Civil-War

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;