9 юни 2018-Нюз Фронт.

Какво се крие в новите планове, които Киев готви срещу мирното население на Донбас? Какви провокации се готвят и какви цели се преследват. Извратените престъпления срещу човечеството в съвременния ни век. Нещата за, които не се говори по новините. И които трябва да знаем.

Заявлението на Аваков- заплаха за Порошенко, две хиляди полицаи в Донбас, като лимонада за слон»- донецки историк разкрива истинските планове на Киев относно спецоперацията, която се готви.

Днес една от най-обсъжданите теми както в украинския, така и в руския политикум е вчерашното заявление на Аваков по Донбас.

 

 

 

Припомняме, че вътрешният министър на Украйна Аваков заяви, че реинтеграцията на Донбас е напълно осъществима с помощта на извършването на специална операция с участието на две хиляди полицаи, след което на «освободените» територии да бъдат проведени необходимите избори в местното самоуправление.

Именно тази тема беше разгледна в студиото на предаването  «На самом деле» ( » В действителност» — бълг ) от МИА News Front.

Ръководителят на международна информационна агенция News Front, политологът, публицист и постоянен водещ на програмата, Константин Книрик зададе въпрос на донецкия експерт и историк Александър Дмитриевски, какво в действителност се крие зад думите на Аваков в направеното заявление за спецоперацията в Донбас и «зачистката».

 

 

» Единственият човек на планетата Земя, който говори на слобожански език, Арсен Аваков, неочаквано за всички заяви, че при него лично всичко е готово за полицейска спецоперация в Донбас. За каква спецоперация става въпрос и как подобна операция, за която говори Аваков се връзва с логиката на ООС? Това политическо заявление ли е за стимулация на Порошенко, или е реална заплаха за Донбас?- попита ръковододителят на агенцията ни Константин Книрик.

 

 

» Ако вземем тези цифри, които посочи Аваков- това е заплаха преди всичко за Порошенко. В реалността, две хиляди полицаи да бъдат зпратени тук, където армията ни наброява десетки хиляди, е да кажем като чаша лимонада поднесена на слон»- коментира донецкият експерт и историк Александър Дмитриевски.

 

Според мнението на експерта, Порошенко е стимулиран за предприемане на по-радикални действия в Донбас и от други политици. Освен това, Дмитриевски добави, че към днешна дата в плановете на ВСУ влиза създаването на екологична катастрофа в ДНР, в което да бъде обвинена младата република и след това Киев да настоява за въвеждане на окупационен контингент в Донбас.  Припомняме, че украинските военни обстрелват активно станциите за водоснабдяване и пречиствателните съоръжения.

Дмитриевски отбеляза, че едва ли Украйна ще успее с плана с въвеждането на миротворческа мисия в Донбас. Цялото интервю можете да гледате тук.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;