8 юни 2018-Нюз Фронт.

По време на традиционната » Директна линия» с Президентът на Руската Федерация Владимир Путин, която се проведе, вчера 7 юни за 16 пореден път, руският лидер отговори на въпрос свързан със съдбата на Донбас и продължаващите обстрели от страна на ВСУ.

Въпросът постави известния писател Захар Прилепин, който към настоящия момент е и съветник на лидера на ДНР.

Писателят попита какво би станало, ако украинските войски се възползват от предстоящото Световно по футбол за настъпление по Донбас изразявайки опасения от такава вероятност.

 

 

Захар Прилепин

 

» Надявям се, че Киев няма да тръгне на провокации срещу Донбас, защото, ако това се случи,  то  това ще до доведе до много тежки последствия за украинската «държавност» като цяло.

И още веднъж, бих искал да подчертая: разчитам, че нищо подобно няма да се случи.

А и не е възможно хората, които живеят в Донбас, на териториите на ДНР, ЛНР да бъдат изплашени…защото ние виждаме какво се случва там и как хората преживяват това, което се случва.

Оказваме и на двете непризнати републики ( ДНР, ЛНР- бел.ред) помощ, и ще продължаваме да го правим.

Но това, което се случва като цяло, около тези територии, разбира се е печално..Но това, говори, че действащото украинско ръководство не е в състояние да реши този проблем.

И как може да решат този проблем, смятайки тези територии за техни ( украински- бел. ред) и в същото време да им организират пълна блокада.

И как може да смятат тази територия за своя, и хората, които живеят там за свои граждани, и постоянно да ги обстрелват и страдат мирните жители.

Именно обстрели по мирните жители. И сега представителите на ОССЕ фиксират увеличение на обстрелите, именно от страна украинските въоръжени сили. И защо се прави това, когато е необходимо да се върви просто по пътя на спазване на Минските споразумения?

Това просто е нелепо, от гледна точка на реализацията на крайния резултат за възстановяване на териториалната цялостност на страната. И колкото повече това продължава да се случва, толкова по-зле за Украйна»,- коментира руският държавен глава.


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;