8 юни 2018-Нюз Фронт.

Украинските власти са взели решение за създаването на въоръжени групировки за борба с «партизаните» и зачистки сред мирното население на Донбас.

За това съобщи в Донецк заместник командващия оперативно командване ДНР Едуард Басурин по време на брифинг.

 

» Военно-политическото ръководство на Украйна е стигнало до извода, че в сегашния си състав, групировката от украински бойци трудно може да противостои на партизаните. В тази връзка е взето решение за създаването на бригади на окупираните от Киев територии за териториална отбрана с численост до 5 000 души»,- поясни Басурин.

В състава на групировките се планира да бъдат включени както бойци от радикалните бандформирования, които Порошенко редовно използва, а също и бойци от ВСУ. Според разузнавателните даннни, които са постъпили в ДНР, украинското ръководство планира провокации, и за целта смята да използва в състава на новите групировки лица имащи съдебно минало, или излежаващи присъди за тежки престъпления- от една страна, част от бойците на ВСУ вече не искат да обстрелват мирните жители, «бойния дух» отсъства заради настъпващото осъзнаване, че самите военнослужещи са използвани срещу народа си. От друга, платените радикали не достигат за плановете на Порошенко, затова се прибягва до използването на затворници, които са лесни за манипулиране и нямат друг изход.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;