Юристът от екипа на президента на САЩ Руди Джулиани заяви, че Ким Чен Ун «паднал на колене», умолявайки за среща с Доналд Тръмп.

Това пише  The Wall Street Journal.

Според юриста, лидерът на Северна Корея направил това, след като Тръмп обявил, че отменя срещата на високо ниво.

«Ким отново застана на колене, именно това е положението, в което искахме да го поставим», заяви той, добавяйки, че с това САЩ са получили предимство на предстоящата среща на върха.

Джулиани объясни, че главата на Белия дом е отменил срещата заради военните заплахи на Пхенян.

«Те заявиха, че имат намерение да започнат ядрена война с нас, и че смятат да ни победят.

Ние в отговор заявихме, че нямаме намерение да беседваме при такива условия», сподели той.

По-рано се съобщи, че президентът на САЩ каза, че срещата на руския министър на външните работи Сергей Лавров с Ким Чен-ун в Пхенян не му се е понравила, предаде ТАСС, съобщи БТА.
«Каква цел преследваше тя», попита Тръмп.

След това той допълни, че ако срещата е «била позитивна», то тя ще му «се понрави». «Ако е била негативна среща, тя няма да ми се понрави», продължи Тръмп, преди да добави, че срещата между Лавров и Ким «може да е много позитивна».

Ким Йон-чхол, смятан за втория човек в режима в Пхенян и за «дясна ръка» на севернокорейския лидер, предаде на американския президент писмо от Ким Чен-ун. Тръмп първо определи писмото като «много хубаво», след което призна, че не го е чел, предаде Франс прес.

По-рано тази седмица високопоставеният севернокорейски пратеник проведе разговори в Ню Йорк с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо. Вчера Помпейо също присъства на срещата в Овалния кабинет на Белия дом между Тръмп и Ким Йон-чхол.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;