6 юни 2018-Нюз Фронт.

Проточилото се във времето разследване на разбилия се малазийски авиолайнер Boeing 777, изпълняващ полет MH17 беше извратено до такава степен, че никакви внезапно открили се факти да не развалят картинката, така удобна на Запада.

 

 

 

Така, опитите «да се вдигнат» материали от 2014 в мрежата, които така или иначе биха могли да намекнат на вината на Украйна, се оказаха доста проблематични, повечето снимки и видеоматериали просто бяха скрити от свободен достъп.

И въпреки това някои материали, датирани от пролетта на 2014 година все още могат да бъдат изучени. В частност, на някои от видеокадрите снимани тогава от местните жители, са фиксирани украинските ЗРК «Бук» в Донецка област, района град Соледар, Краматорск, Ясиноватая и други населени пунктове.

В частност, още през март 2014 година на територията на Донбас влиза огромно количество военна техника под вида на учения.

Тогава, изданието » Новини  Краматорск» пише: » Зенитно-ракетни комплекси в Краматорск. Снимките са направени от местните жители тези дни в Малиновка, Дуневка. ЗРК БУК както се вижда на една от снимките са разположени в посока на краматорския аеродром. По информация около аеродрома са забелязани военни Урали с прицепи.

 

 

 

                                                             ЗРК «Бук» на територията на  Краматорск, Донецка област

Също така, на 12 март по темата пише местното издание «Орбита», публикувайки включително и видео кадри.
» През Красноармейск премина колона с военна техника- пишат тогава в изданието.- Днес около обяд по улица Днепропетровска премина колона военна техника. Машините се движат от Донецк. Журналистите от «Орбита» срещат около 6 единици техника». При това на снимката се вижда, че в състава на колоната също присъстват прословутите » Буки».

 

                                                            РК «Бук» в колоната техника на  ВСУ в Красноармейск

След няколко дни, на 17 март, аналогична колона военна техника е била прехвърлена от Днепропетровск в района на Ясиновата, която тогава се е намирала под контрола на ВСУ. Очевидци забелязват техниката на постта на КАТ на влизане в града около осем часа местно време.

 

ЗРК «Бук» на поста на КАТ в района на Ясиновата

 

 

 

 

 

 

На снимките публикувани в свободен достъп, отчетливо се виждат даже номерата на техниката . ЗРК с номер 312,

със закачено вероятно  VOLVO FH12 на теглича. Номер на колата — АЕ4483НЕ, номер на прицепа — АЕ4568ХО.

АЕ на автомобилния номер означава Днепропетровска област. Имайки предвид разположениети на поста на картата, там се намира пътно разклонение в разлини направления, и колата е могла да се движи както в посока Авдеевка, така и към Първомайско.

И трябва ли при всичко това да се отбележи, че в края на юни 2014 година всички украински медии гръмнаха, че за първи път на територията на Украйна, а не в Русия е отремонтиран Бук-М1.

Видеото от изпитанията на ЗРК могат да бъдат намерени и сега в свободен достъп.

Известния писател Чък Паланик  беше писал : » Ако не знаеш, какво да правиш винаги се връшай към началото».

И фактите, открити в «началото», които международните » експерти» даже отказват да разглеждат, говорят, че небето над Донбас сериозно се е отбранявало от Въоръжените сили на Украйна.

За съжаление обаче, вариант в който Русия може да се окаже невиновна, не устройва Запада, все пак историята с крушението на Боинга неведнъж може да послужи на Щатите в опитите им да изолират Русия.

Вече никой не се и съмнява, че забравеното за дълго време «разследване» оживява именно тогава, когато това е изгодно за Запада, и не само в предверието на Световното по футбол, но и в момента  когато Европа, усъмнила се в адекватността на американския лидер, обръща поглед към източния партньор.

« САЩ, които имат все повече противоречия с Германия и Франция по повод търговията, се нуждаят от укрепяне на блоковата дисциплина,- пише експертът Иван Лизан,- и темата с Boeing се използва като средство за оказване на натиск на част от страните от ЕС, с цел да бъдат накарани да въведат нови санкции срещу Русия».

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;