6 юни 2018- Нюз Фронт.

Днес се навършват 219 години от рождението на великия руски поет, драматург, прозаик и считан за основоположник на руския език Александър Сергеевич Пушкин.

В единствения в света музей на Кирилицата, в Първопрестолно Плиска, създаден благодарение на усилията на Карен Алексанян днес величествено и достойно, е почетено делото на големия майстор на руското слово с бюст-паметник в Алея на писателите.

 

 

» Дворът на Кирилицата» не само напомня ролята на България в развитието на славянската цивилизация, но и се превръща в мощен обединител на всички народи използвали и творили на Кирилица.

Такава е идеята и на «Алея на писателите», в която най-великите умове и таланти на перото, внесли приноса си в славянската култура ще бъдат почетени с паметници. Нито едно място в света не е представяло подобна обединяваща културно-духовна мисия, която има послание: «Да се помни и да се знае. Да вдъхновява!»

 

Бюстовете се създават от най-ярките скулптори на онези народи, чийто писател или поет е представен в Алея на писателите.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;