5 юни 2018- Нюз Фронт.

След поредните нападения над сърби в Косово и Метохия- в населеният пункт Косовска Витина са замярали с камъни две жилищни сгради- сръбската Канцелария по Косово и Метохия излезе със заявление, че по територията се води организиран терор.

От Белград настояват за предприемане на стъпки за примиряването на сърбския и албански народи, но Сърбия възнамерява да защитава гражданите си и правата им.

» Тези нападения са заплаха за гражданите ни, и за страната ни», — се казва в съобщението.

 

В Канцеларията отбелязват приносът на международните мисии, присъстващи в Косово, отбелязвайки, че » онези които трябва да следят за сигурността на всички жители на Косово и Метохия, мълчат или демонстрират непримлиева реакция.

Преди нападенията в Косовска Витина, само за изминалата седмица, в Косово и Метохия се случват серия нападения над сърби и имуществото им.

Всички нападения носят изразен антисръбски и антиправославен характер. Например, на празника Света Троица албанци атакуваха сърби, които се молят на рауините на разрушен храм, а след няколко дни е пострадал и свещеник заедно с цялото си семейство.

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ;