В Европа ще се стовари «лавина от бежанци»

Австрийски експерт предупреждава за «пътя на джамиите».

Очевидно обществеността трябва да се подготви към това, защото скоро в Европа ще се стовари «лавина от бежанци», както това се случи през 2015 година.

Експертът по миграция от австрийското МВР акцентира върху това, че в Гърция «в тази година почти са се утроили влезлите в страната бежанци».

Освен това, възникват съвсем нови маршрути, например «пътят на джамиите», при който мюсюлманските религиозни домове трябва да оказват помощ на мигрантите при пътуването им.

Новият балкански маршрут, който в момента се възстановява, върви през Албания и по-нататък през Черна гора или Сърбия и Босна и Херцеговина към Хърватска.

Местните специалисти наричат този маршрут — «пътят на джамиите»: религиозните домове по пътя трябва да подкрепят бежанците.

Понастоящем в интернет вече са публикувани няколко видеа, които на арабски език описват този път през региона към ЕС.

Петер Вебингер от австрийското Министерство на вътрешните работи опровергава твърденията, според които опасността от нова бежанска вълна е измислена.

Не само около турско-гръцката граница, а също в Балканските държави е регистриран повишен приток на бежанци.

В Босна тази година има почти 4400 пристигнали.

За миналата година са само 207 човека.
Вебингер призовава към реализъм: този, който иска свобода на движението вътре в шенгенската зона, трябва да работи по силната вътрешна охрана на границите.

Nеws Front

Източник:
http://zuerst.de/2018/06/04/europa-vor-der-naechsten-..

Тагове: ; ; ; ;