4 юни 2018-Нюз Фронт.

Една от старите разработки на спецоперацията на ЦРУ по обхващането на Балканския регион, за прокарването на геостратегическите цели на САЩ и укрепянето на позициите и влиянието им на Балканите, няколко пъти сменя името си, заради изтичане на информация. 

В началото операцията носи името « Зелен диамант», след това е прекръстена на » Мюсюлманска дъга», а след това за прикриване на основния замисъл и цели, получава благозвучното и почти екологично название » Зелени Балкани».

 

 

Целта остава неизменена- завземането на територии, съединяващи единствената ислямска държава в Европа- Албания с Турция.

Към днешна дата, активно е включена в действие цялата ресурсна база на ЕС по изпълняването на плана.

Идеята обхващането на Балканския регион се изпълнява под прикритието на «евроинтеграционни процеси», като например стратегията за страните от Западните Балкани, в които България също е заставена да играе важна роля.

Напомняме, че днес премиерът Бойко Борисов пристигна в Албания за среща с Еди Рама.

 

 

И така, обръщаме внимание на две ключови места ( Албания и Косово), които все по-често ще привличат световното внимание, а обществеността ще бъде убеждавана в необходимостта от провеждането на общ европейски интеграционен път, по който да вървят Балканите.

Ислямизационните процеси от друга страна, които протичат в рзличните балкански страни, преследват създаването на постоянен конфликт, играейки по чувствата на различните вероизповедания.

Сблъсъкът на християни и мюсюлмани. Докато това се случва, ще започнат все повече да звучат познатите европейски мантри за «толерантност».

 

И в същото време, настъпва момента когато «косовската карта» активно ще се разиграва в ръцете на Хашим Тачи.

 

 

И ако ви прави впечатление, че напоследък » Косовската тема» активно набира обороти и се притопля, това разбира се , не се прави без причина.

 

Западът има нужда да демонстрира надмощието си в региона, и главната роля в този план е отредена именно на квазидържавата «Косово».

 

Припомняме, че именно там е разположена американската военна база » Бондстийл»,  и няколко пъти » Косово» с подкрепата на Вашингтон обяви намерението си за създаването на собствена армия, което е недопустимо и в разрез с установените норми на международното право.

Имайки предвид статуса на «Косово», което възниква без провеждане на какъвто и да било референдум, но с помощта на САЩ, територията е насилствено откъсната от Сърбия.

И използвайки болезнената чувствителност на Сърбия по този въпрос, напрежението по «косовската проблематика» напомня все по-често за себе си.

Така например, една от последните провокации, се появи в заглавията на косовски медии, за сръбски войски около Косово след което беше опровергана.

Провокацията идва като отговор на отказа на Сърбия да приеме така нареченият » американски пакет» по косовсккия въпрос.

Президентът на Сърбия Александър Вучич, отхвърли работния документ, като отбеляза, че той е абсолютно неприемлив и недостоен за Сърбия.

Когато отказът на Сърбия прозвуча, светкавично се появиха фейковете за сръбските войски в косовските медии.

Очаквайте продължение…

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;