(Публикуваме без редакторска намеса)

Даниела Горчева за Вапцаров.
Ба си си помиярите…

Даниела Горчева
«Хайде стига с този Вапцаров, че ми писна! Комунягите направиха икона от един терорист и държавен изменник, служил на Сталин и СССР срещу куфари с пари и вие се хващате на хорото им.

Че и повтаряте назубканите в училище клишета, че бил идеалист!

Какъв идеалист е, когато му плащат за всичко и е един пияница и национален предател, хукнал да създава македонска нация по нареждане от Москва!

Написал две прилични стихотворения освен цялата пропагандна поръчкова продукция за СССР и вече обявен за голям поет. Да ви имам проблемите на интелектуалците в България!
Министър — председателят на България Бойко Борисов отиде да се кланя на един убиец и военнопрестъпник, вие с чалга певици се занимавате!

Голям праз като изпяла някоя си стихотворение на Вапцаров!

Или паметникът на Самуил ви се оказа по-голям проблем от позорния пропаганден монумент на армията окупаторка, та някои така наречени интелектуалци ореваха орталъка за паметника на един български цар, обаче угоднически си траят за МОЧА!

А, и разбира се, хорото пред Народния театър ви дразни, зер като сте метнали цървулите на дядо си на тавана и вече сте големи граждани, та само виенски валсове слушате. 

Музикантите от цял свят идват да черпят вдъхновение от уникалната, съхранена от време оно българска народна музика, най-престижните концертни зали в Холандия (страна за разлика от България, страшно разглезена в музикално отношение, с развита градска култура от 14 век и където слушат класическа музика от векове), са препълнени винаги, когато идват Мистерията на българските гласове, Ибряма, Теодосий Спасов и т.н. , а нашенските интелектуалци, видите ли, ги било срам от хорото в неделя пред Националния театър.

А този народ ще чака да се просветите, че да го водите.
Кога ще стане тази?

Докато се заглавичкате с измислени проблеми и си траете за големите — като показните арести и престъпното задържане на хора под стража, което е ачик връщане към тоталитарни практики, политически арести и изобщо сурване към пропастта на путинова Русия.

За това мълчите! Подигравате се на хората, които гласуват от немай-къде за ГЕРБ, само и само, за да не гласуват за БСП, а сте некадърни една читава демократична партия да направите, че да увлечете хората.»

Даниела Горчева

Хайде стига с този Вапцаров, че ми писна! Комунягите направиха икона от един терорист и държавен изменник, служил на Сталин и СССР срещу куфари с пари и вие се 

Тагове: ; ; ; ; ;