Луксозният апартамент на нюйоркското Парк авеню, някогашната резиденция на югославския посланик в ООН, е бил продаден за 12 милиона долара, потвърди нюйоркския търговец с недвижими имоти Тристан Харпър.

Югославия купува този апартамент през 1975 г., когато Тито беше все още жив. Става дума за апартамент на два етажа с 13 стаи, от които четири спални.

Апартаментът разполага с четири тераси и три камини.

Представители на страните-наследнички на бивша Югославия подписаха в Ню Йорк споразумение за съвместна продажба на апартамента-резиденция на бившата държава, купен на един от най-престижните нюйоркски адреси за 100 000 долара.

Министерството на външните работи на Сърбия съобщи, че Белград ще получи 3 млн. долара от продажбите, Хърватия определи своя дял на два милиона, а данните за други страни не са известни.

Продажбата трябваше да получи зелена светлина от всяка от страните наследнички, Държавния департамент на САЩ и управлението на сградата, в която се намира апартамента.

Резиденцията, където Тито е отсядал при свое участие в Общото събрание на ООН, е в лошо състояние и новият собственик ще трябва да инвестира прилична сума за подновяване.

Купувачът е от Ню Йорк и идва от света на финансите.

Сега

Тагове: ; ; ; ; ; ;