Инструктор от бригадата със специално предназначение към Министерството на отбраната на Русия сподели за участието си в боевете за освобождението на Палмира в състава на групата на Силите за специални операции.

Той заедно с другарите си се сражавал за историческия център на Сирия.
Терористите, използвайки бронирана техника, преминали към настъпление в град Тадмор.

Снайперистът от разстояние 350 метра, използвайки топловизионна част на оптическия прицел, първоначално унищожил командира на танка, който се бил измъкнал от люка на танка, за да огледа местността, а след това ликвидирал механика-водач, който разглеждал пътя.
В резултат бронираната машина на терористите от ИДИЛ била спряна.

След това трима руски снайперисти с точни изстрели прочистили подстъпите към асансьора от пехотинци на противника, които били останали без прикритието на бронираната техника.

Фактически трима руски снайперисти със своя добре организиран огън, почти беззвучен заради заглушителите, ликвидирали атаката на добре подготвения и настроен към решителен бой противник, който бил в рамките на над 40 терористи.

Така руските снайперисти обезпечили сигурността на останалите пред острието на атаката на бойците от ИДИЛ няколко руски военни съветници – артилеристи, танкисти, авио-съветници.

През август 2017 година в сражението за Акербат руските снайперисти се наложило да се сблъскат лице в лице с терористите.
Бойците се приближили до позициите на спецназовците по подземни тунели и се хвърлили на щурм.

Този път руските военни отново се наложило да използват снайперите си и да се хванат за автоматите Калашников, които влизат в стандартната екипировка на снайперистите.
Атаката била отблъсната, джихадистите понесли огромни загуби.

Наложило се спецназовците да понесат няколко попадения от автоматични пушки М16, но бронираните жилетки спасили живота на руските военни.
Сега, преминалите през Сирия руски снайперисти, са инструктори в бригадата за спецназ към Централния военен окръг на Русия, предавайки бойния опит на другарите си.

Според тях, бойците от ИДИЛ са сериозен и фанатизиран противник, добре обучен от бившите иракски офицери, а също от чуждестранни наемници.
Трудно е да се победи такъв враг, но е напълно възможно, добавят руските снайперисти.
Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;