Случилото се около мнимото убийство на журналиста Бабченко се възприема негативно във всяко цивилизовано общество, но на фона на масовата русофобия се очаква, че ще бъде простено на украинските власти.

Това заяви ръководителят на информационна агенция «News Front» Константин Книрик.

Експертът отбеляза, че «подобен род провокации, а това е точно информационна провокация, се оценява негативно, и, разбира се, трябва да има последствия», в това число и по отношение на официалните представители, които излъгаха цялата планета — но трябва да се признае, че за подобен род безумия е нужен определен «талант».

Константин Книрик акцентира върху това, че «в рамките на тази тотална русофобия за случилото се ще си затворят за пореден път очите».

«Виждаме, че риториката на определени СМИ, които не са контролирани от Запада, ни внушава, че «наистина са хванали агенти на Кремъл», че «наистина е имало планирано убийство», продължава той, отбелязвайки, че никой не обръща внимание на това, че «всъщност бе спретната мащабна провокация».

Експертът подчертава, че ситуацията с Аркадий Бабченко по нищо не се отличава от други подобни провокации, насочени срещу Русия, «затова ще простят и този път на Украйна, ще си затворят очите».

Но изданията и журналистите, които са възмутени от действията на киевската власт, ще се отнасят вече с недоверие към украинските новини, «защото така да се позори професията, както това правят в Украйна — не е лесно за всеки», защото украинските СМИ в така създалата се ситуация явно демонстрираха, че работят под яркото ръководство на СБУ, допълни Константин Книрик.

При всички положения, здравият разум за сетен път потвърждава, че явната русофобия в случая е подвела украинските извършители на елементарната провокация — вместо да избодат очи, те изписали вежди на Русия, завършва Книрик.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;