Москва: «Никой не може да разговаря на езика на ултиматуми с Русия»

Русия отхвърли във вторник призивите на членове на Съвета за сигурност на ООН да признае отговорността си за катастрофата на полет MH17 след като международно разследване заключи, че ракета на руската армия е свалила самолета над Украйна през 2014, съобщава БГНЕС.Москва: "Никой не може да разговаря на езика на ултиматуми с Русия"

По време на заседание на Съвета за сигурност за Украйна, холандският министър на външните работи Стеф Блок предупреди Москва да приема резултатите от това разследване, според които малайзийският самолет е бил свален от ракета «Бук» с произход от 53-та бригада на противовъздушните сили, базирана в Курск.

«Никой не може да разговаря на езика на ултиматуми с Русия», реагира руският представител в ООН Василий Небензя.

«Ние не можем да приемем необоснованите изводи на JIT (екипът от разследващи, воден от Холандия)», добави руският дипломат.

В отговор на руския дипломат холандският министър направи оценката, че аргументите му не са нищо ново и отново предупреди Русия да работи заедно с Холандия и Австралия, за да идентифицира виновниците.

Всичките двеста деветдесет и осем души на борда на самолет «Боинг» на «Малайзийски авиолинии» (Malaysia Airlines ), пътуващи за Куала Лумпур от Амстердам, загинаха, след като машината бе свалена над Украйна в територия, контролирана от сепаратистите.

Украинският представител Павло Климкин обяви, че следващия месец страната му ще предостави на Международния съд на ООН документи, за да покаже, че Русия нарушава конвенциите за борба с тероризма

Коментари:

Зареждане ...