Писах призив за намеса на компетентните органи да си свършат работата и да дадат информация за водата в София, обяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Таско Ерменков, съобщи БТА.  Поводът е скандалът около негов пост в профила му във Фейсбук в края на миналата седмица и последвалата реакция на ГЕРБ с искане и за оставката на народния представител.

По-рано днес председателят на левицата Корнелия Нинова обяви пред журналисти, че начинът, по който той е представил информацията, е неприемлив за БСП, но няма основание бъде отстранен от групата на социалистите.

Не ми искайте оставката, това не зависи от вас, когато тези, които са ме избрали, свалят доверието си от мен, аз сам ще я дам, отговори на ГЕРБ Таско Ерменков.

Той декларира, че няма да се крие зад имунитета си, ако прокуратурата реши да предприеме действия. В този парламент сме не заради имунитета си, а да си свършим работата, убеден е депутатът.

Преди това заяви категорично, че никога през живота си не е целял да всява паника и необосновани страхове сред хората, в същото време винаги се е придържал към убеждението, че те имат правото бъдат информирани за неща, пряко свързани със здравето и живота им, а компетентните институции са задължени своевременно да осигуряват тази информация.

В събота депутатът е получил няколко обаждания, че в София се разнася информация за качеството на водата и дали е вярна. На личния си профил във Фейсбук имах изпратени сходни съобщения. В интернет потърсих становище на РЗИ, които са длъжни да следят за качеството на питейната вода, и на РИОСВ-София и «Басейнова дирекция», които следят за яз. Искър — такава информация нямаше».

Така Ерменков обясни защо е писал в социалната мрежа.
Затова, подчерта той, имайки предвид, че става въпрос за тревоги по проблем, пряко свързан със здравето на хората, писах в профила си призив за намеса на компетентните органи за информация по този въпрос.

Естествено беше и да цитирам съобщенията, които съм получил, смята народният представител.

Видимо, за някои недостатъчно ясно съм формулирал първата част на въпросната си публикация и те не са разбрали, че не става дума за разпространяване на информация, а за призив към институциите да си вършат работата своевременно.

Депутатът от БСП поднесе най-искрени извинения, ако е създал дискомфорт и страхове у хората.

Тагове: ; ; ; ; ;