Тихоокеанският флот на Русия отпразнува празнично 287-та годишнина от образуването си, съобщи началникът на пресслужбата на Източния военен окръг на Тихоокеанския флот Николай Воскресенский.

«В чест на празника на корабите на Тихоокеанския флот се състоя тържествено вдигане на Андреевските Военно-морски знамена, премина преглед на личния състав, по време на което най-добрите военнослужещи бяха наградени с грамоти и благодарности от командването», се казва в съобщението.

Освен това, в дома на офицерите от Тихоокеанския флот във Владивосток се състоя празничен концерт, посветен на 287-та годишнина на флота, добави главата на пресслужбата.

Воскресенский отбеляза, че в момента Червенознаменният Тихоокеански флот е един от най-големите оперативно-стратегически обединения от ВМФ, обезпечава защитата на държавните интереси на Русия в Азиатско-Тихоокеанския регион, а и прави всичко това достойно.

Началникът на пресслужбата сподели, че флотът не за първа година се снабдява с нова съвременна техника и въоръжение.

«Планира се през 2019 година Министерството на отбраната да сключи договор за създаването на шест малки ракетни кораби от проекта 22800 за Тихоокеанския флот, каза той.

Освен това, според думите на Воскресенски, в най-близко време се планира снабдяването с ТОФ дизел-електрически подводници от проекта 636.3, снабдени с крилати ракети с морско базиране «Калибър».

Петя Паликрушева за News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;