Главният редактор на списание  «The New Times» Евгения Албац свърза изграждането на Кримски мост с репресиите срещу кримските татари, заявявайки, че във връзка с откриването на моста ще се увеличи потокът туристи, така Крим ще натрупа пари и кримските татари ще престанат да «бъдат унищожавани и да бъдат натиквани в гетото».
 «И отново моят народ е инструмент в политическите спекулации.
Трудно е на нашите либерали да критикуват успехите, а Керченският мост е легендарен проект, дори опонентите признават това.
Както изглежда, небезизвестната русофобка действа на принципа «няма аргументи, да развихрим митовете».
А гнетът над кримките татари е една от легендите «за всеки случай», написа на страницата си във Фейсбук кримско-татарската писателка и обществен деец Диана Кади.

В името на справедливостта трябва да се отбележи, че кримско-татарският народ наистина има сметка от изграждането на моста — за никого не е тайна, че болшинството представители на моя етнос печелят от туризма.

Във връзка с присъединяването към Русия кримските татари най-накрая получиха земята, която в продължение на много години им общаваше Украйна, добавя писателката.

«Кримският мост — това не е просто връзка с полуострова с останалата Русия, икономически подем, решаване на транспортната логистика.

Това е символ на новата нишка в историята на нашата страна.

Русия съзидава, става по-силна, с това нашите «западни партньори» и техните прислужващи критици трябва да се примирят.

Нека свикват.

Мостът — това е само началото!

А приказките за репресиите над кримските татари — това е само признак на безсилиe», прави изводите си Диана Кади.

News Front

Тагове: ;