СДС вероятно ще вземе решение да следва патриотично-консервативна линия. Това заяви пред бТВ лидерът на партията Божидар Лукарски, съобщи Сега. Той очаква това да се случи на 7 юли, когато ще се проведе национална конференция на партията. На последния национален съвет на СДС избухнаха скандали, като противниците на Лукарски го обвиниха, че иска да се сближи с НФСБ на вицепремиера Валери Симеонов.

„На тази Национална конференция ще вземем решение и каква линия да следваме. Аз отдавна съм заявил моето мнение и виждам, че то събира все повече и повече поддръжници. Мисля че ще вземем решение за такава линия консервативно-патриотична”, заяви Лукарски.

Едновременно с това лидерът на СДС заяви, че на последния национален съвет е взето решение местните структури сами да решават с кого да се коалират. На въпрос дали това няма да доведе до безпринципни решения и търговия с влияние и постове, Лукарски отговори, че „СДС е с най-силните местни структури” и е било голяма грешка преди от централата да казват кой с кого да се коалира без да се отчита „местният климат”.

СДС трябва да има нов председател и ново ръководство, каза още Лукарски. Той планира да сдаде лидерския пост на 7 юли. Лукарски отрече да подготвя свой наследник, но няма и да напуска политическия живот. „Нарочно изчаках този Национален съвет, на който всички мои предложения се приеха с много голямо мнозинство. Групата, която се беше оформила като опозиция, най-меко ще кажа, че претърпя поражение. СДС се нуждае от ново ръководство”, каза той.

Тагове: ; ; ; ;