Главата на Чечня Рамзан Кадиров коментира прехвърлянето на посолството на САЩ от Тел Авив в Ерусалим и последвалата след това протестна акция в сектора Газа.

По-рано министерството на здравеопазването на Палестина съобщи за 59 загинали и 2.7 хиляди ранени в резултат на сблъсъците на палестинците с израелските военни.

«Тържества по случай откриването на американското посолство в Ерусалим и палестинска кръв в сектора Газа!

Такъв ще влезе в историята понеделник, 14 май 2018 година», написа Кадиров в своя профил в Телеграм.

Главата на Чечня отбеляза, че Тръмп е решил да не се вслушва в мнението на своите съюзници, които са настоявали да се откаже от това решение.

«Държавният департамент на САЩ ще откликне веднага, ако някой в Чечня кихне, но спокойно се отнася към реките от арабска кръв, проливана от Израел.

САЩ и Израел повече от всичко се страхуват от възстановяването на мира и стабилността в Близкия Изток.

В противен случай с нищо не можем да си обясним настойчивите последователни мерки, насочени към ръст на напрежението в зоната на конфликта», написа главата на републиката.

Освен това, Кадиров изрази убеденост, че народът на Палестина няма как да бъде изплашен, а ислямският свят няма да се съгласи с фактическия контрол на САЩ над целия Ерусалим.

Петя Паликрушева за News Front

На видеото: Над 10 000 палестинци протестираха в сектора Газа срещу прехвърлянето на посолството на САЩ в Ерусалим. Според последни данни, израелските военни са убили 59 палестинци, включително 8-месечно бебе.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;