Ръководителят на службата за контраразузнаване на Великобритания МИ-5 Андрю Паркър в понеделник, 14 май, по време на речта си пред европейските си колеги в Берлин има намерение да предупреди Русия за вероятна изолация в бъдеще.
За това съобщава Bloomberg, позовавайки се на текста на речта, оказала се притежание и на агенцията.
Отбелязва се, че по време на речта си Паркър ще направи акцент върху отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия в британския Солсбъри.
По данни на агенцията, в речта се говори, че инцидентът е «преднамерен и целенасочен акт», в резултат на който Русия може да стане «още по-изолирана пропаднала държава».
Освен това, Паркър ще обвини руските власти в «грубо нарушение на нормите на международното право» и ще отбележи работата на «пропагандната машина» на Москва в контекста на информирането за случилото се в Солсбъри.
Ръководителят на британското контраразузнаване също ще разкаже каква заплаха за Запада представлява терористичната организация «Ислямска държава».
По-рано руското посолство отбеляза, че Британия не е успяла да докаже съпричастността на Москва към отравянето на Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;