Един човек е бил убит снощи, а четирима са ранени при нападение с нож в центъра на Париж — в района на Операта, съобщи Сега. Нападателят е крещял «Аллах Акбар», а впоследствие Ислямска държава пое отговорност за атентата чрез сайта си «Амак», като обяви, че атаката е извършена от неин войник в отмъщение на бомбардировките над Сирия и Ирак. Не е дала обаче доказателства за това.

Нападателят е бил застрелян от полицаи, които са били наблизо. Двама от ранените са тежко ранени, другите двама — по-леко. Френската полиция е започнала разследване за тероризъм. Президентът Еманюел Макрон също нарече извършителя терорист и заяви:

«Франция отново плаща с цената на кръвта, но няма да се огъне пред враговете на свободата». Вътрешният министър Жерар Колон благодари на полицаите за хладнокръвието и бързата реакция — нападателят е бил неутрализиран в рамките на девет минути след подаването на първия сигнал.
Районът на инцидента обикновено е пълен с туристи и парижани, особено в събота вечер. В социалните мрежи свидетели разказват за настъпилата суматоха и как минувачи са се крили в близките заведения и ресторанти.

Тагове: ; ; ; ; ; ;